Rust en ruimte

ONZE DIEREN HOUDEN VAN GEZELLIGHEID

Doordat we geen opvolger hadden en de knellende regelgeving zijn we in 2019 gestopt met het melkvee. In de stal houden we 40/50 stuks jongvee voor de export. Een deel hebben we verbouwd tot recreatie ruimte voor de gasten. Op de boerderij zijn kippen, geiten, jongvee, Fleur en Floor (onze lakenvelder koeien), Marieke en Lisanne( shetland pony) en daarnaast hebben we 15 hectare grond. Hier wordt mais en gras verbouwd.

Naast het opfokken van het jongvee voor de export hebben we toerisme als neventak. Vanwege de rust en ruimte die de omgeving van de boerderij biedt maar ook de gezelligheid die de vakantie vierende mensen om je huis met zich meebrengen. Natuurlijk kunt U als gast meegenieten van de dagelijkse werkzaamheden en bent u welkom met het helpen verzorgen van de dieren.

Shetlander Pony’s

Lisanne en Marieke zijn onze shetlander pony’s.

We hebben Lisanne en Marieke onze shetland pony’s. De pony’s zijn klein (hoogte 80 cm), ze hebben een lief karakter, zijn vrolijk en houden van een poetsbeurt.

Onze Dwerggeiten

wat zijn ze toch aaibaar

We hebben 4 of 5 dwerggeiten. Die lopen in een afgesloten wei waarin de kinderen in en uit kunnen lopen. Zo kunnen ze contact maken met de geiten. De geiten hebben een aanhankelijk karakter. Elk voorjaar hebben de geiten kleintjes.

ONZE PRACHTIGE LAKENVELDERS

ER ZIJN VEEL DIEREN OP ONZE CAMPING EN OMGEVING

We hebben twee lakenvelder koeien. Fleur is de rode lakenvelder en Floor is de
zwarte lakenvelder.

Het ras lakenvelder is herkenbaar aan de witte band tussen de voor-en achterpoten om de borst en rug van de koe. Het lijkt op een laken. Ze hebben een vriendelijk karakter.

KOM ONS HELPEN

WE VINDEN HET LEUK ALS JE ONS HELPT

Boer Chris begint de dag met het voeren van de dieren. De geiten krijgen hun portie kuilvoer en brokjes. De pony’s worden gepoetst en naar buiten gebracht. Voor de kalfjes wordt de melk klaar gemaakt en deze worden gevoerd. Natuurlijk worden alle dieren voorzien van vers water. De oudere dieren krijgen kuilvoer/mais maar eerst moet er wel geveegd worden. Daarna komt de trekker voor rijden met een nieuwe baal voer.

Na het avondeten krijgen de kalfjes weer melk. De pony’s moeten naar binnen. Alles wordt aangeveegd voor de nacht. Boer Chris kan altijd hulp gebruiken bij de werkzaamheden.

Kippen

Kom je ons ’s morgens wakker maken?

We hebben 10 kippen. Dit zijn de gewone bruine legkippen. Zij zorgen ervoor dat u een eitje kunt eten bij het ontbijt.

Goudfazanten

Wil jij ons voeren?

Sinds kort hebben wij een koppeltje goudfazanten. De haan heeft prachtige kleuren. Goudgele kop met een rode buik en donkerblauwe pennen. Hier en daar lopen zwarte strepen over het lijf. De hen is minder opvallend. Zij is bruin van kleur.

CAMPING

Gezellige camping
voor de hele familie

GROEPSACCOMODATIE

Vakantiewoning
de Johanna Boermanhoeve

landelijk

welkom in de achterhoek

boerderij

een vrolijke beestenboel

rustig

dompel je onder in de natuur

actief

spelen, fietsen en wandelen